W dniu 9 kwietnia 2015r. w ramach tegorocznych obchodów Światowego Dzień Zdrowia pod halsem- „Z pola na stół – uczyń jedzenie bezpiecznym” pracownicy Oddziału Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia oraz Oddziału Higieny Żywienia, Żywności i Przedmiotu Użytku Powiatowej Stacji Powiatowej Sanitarno -Epidemiologicznej w Łodzi, przeprowadzili akcję prozdrowotną dla młodzieży klas I w Publicznym Gimnazjum Nr 5 ul. Sienkiewicza 117 w Łodzi.

Prowadzone były następujące działania:

  • przedstawiono prezentacje multimedialną „Bezpieczeństwo żywności”

  • omówiono zasady „5 kroków do bezpiecznej żywności” (tj. utrzymanie czystości, oddzielanie żywności surowej od ugotowanej, dokładne gotowanie)

  • czytanie etykiet na produktach spożywczych

Na zakończenie młodzież otrzymała owoce pozyskane od sponsorów.

 

5_krokow_do_bezpieczniejszej_zywnosci

Dostosowanie strony